Благодаря за отговора, тези неща съм ги чела, правим отчети по СС13, но въпросът ми е облагаема ли ще е печалбата за тази година, като още не сме във фазата на заключителен отчет, просто ликвидацията (несъстоятелността) не е приключила. Трябва ли да подаваме ГДД по чл.92 и ще имам ли данък печалба. Ако да - мога ли да преобразувам резултата, например за отписаните активи?
обявено от съда в несъстоятелност, тече осребряване на имуществото - продажби на дълготрайни активи. Има приходи от тези продажби, минимални разходи по издръжка и резултат печалба. Само че тези пари отидоха за кредиторите. Реално тази печалба е резултат от ниската балансова стойност на продадените ДМА мин.година. При следващите продажби може да сме на загуба.
Здравейте, имам нужда от помощ: АД в несъстоятелност, миналата година с фин.резултат загуба, тази година - печалба. Несъстоятелността не е приключила, печалбата е от продажба-осребряване на имуществото. Дължи ли данък по ЗКПО дружеството и с какво може да преобразува резултата за данъчни цели?